Wie ben ik:
Ik ben Marja Hoogland, werkzaam in mijn praktijk als masseuse, workshop- en cursusbegeleidster. Wat ik leuk vind is: kleding naaien, kalligraferen, dansen, opgegeven spullen een nieuw leven geven en natuurlijk masseren en gemasseerd worden. Ik kijk met mijn werk verder dan de standaardmassage en heb interesse voor alles waardoor mensen zich beter kunnen voelen.

Mijn motto is: “Massage een directe en natuurlijke weg naar jezelf”

Wat ik doe en hoe het zo gekomen is:
Mensen door middel van massage terug te brengen in hun natuurlijke of optimale balans en op deze manier directe ontspanning en rust te geven.

Na het op jonge leeftijd behalen van de gecertificeerde beroepsopleidingen schoonheidsverzorging en lichaamsmassage, heb ik jarenlang praktijkervaring opgedaan. Na het behalen van mijn onderwijsbevoegdheid heb ik aansluitend lange tijd lesgegeven bij het middelbaar beroepsonderwijs in de vakken lichaamsmassage en schoonheidsverzorging.

Nu richt ik mij op mijn praktijkwerkzaamheden; met massage in de hoofdrol.

Massage is voor mij, in zijn eenvoud en stilte, na al die jaren een levensgezel geworden. Mijn persoonlijke leven en dat van de mensen om mij heen zijn voor mij van grote invloed geweest om me verder te verdiepen in diverse massages.

Zo zijn de geboorte van mijn dochter en het ouder zien worden van mijn vader voor mij een directe bron van inspiratie geweest. Ik heb de Shantala babymassage in mijn aanbod opgenomen. Tevens heb ik, in samenwerking met een verpleegkundige, massages ontwikkeld voor mensen die verblijven in een verzorgingstehuis.

Hoe ik het doe:
Jouw verhaal of vraag en mijn waarneming, combineer ik en op die manier stem ik mijn behandeling, in overleg, op je af.

Een prettige ondersteunende werking, hebben de natuurlijke oliën, die ik gebruik tijdens de massage.

Mijn vakkennis, ervaring, persoonlijke ontwikkeling en oog voor mijn omgeving zorgen voor vernieuwing of verdieping binnen mijn massagepraktijk.

Met veel plezier presenteer ik op mijn website ontspannende massages aan mensen van 0 t/m 100+.

Waarvoor kun je bij mij terecht?
Bovenaan in het menu, onder de kopjes: Behandelingen, Cursussen en Workshops kun je mijn aanbod vinden.

Wat eraan komt:
Mijn aanbod blijft in ontwikkeling, dit geldt zowel voor de cursus, workshops en behandelingen, dit kun je op mijn website vinden of neem, als je meer wilt weten, contact met mij op.

Je bent van harte welkom bij Massagepraktijk Marja Hoogland.

Marja hoogland massagepraktijk